Čepi tvrdi da se meso kojem je istekao rok trajanja koristi za izradu viršli, kobasica i drugih mesnih prerađevina.
Dodaje da svi pokvareni mesni proizvodi koji se vrate iz prodavnice obavezno idu na dalju preradu. Kako kaže, pokvareno mesto se zamrzava u komorama i čeka dalju preradu. Zatim se dodaju beli luk i so da se ne bi dalje kvarilo, a ako je meso pokvareno, ispira se kiselinom. Tvrdi da se koristi karmin za bojenje mesa. Karmin se dodaje u salame i dimljene mesne proizvode.
Optužio je “Matijevića” da uvozi mesto koje je kupljeno neposredno pred istek roka trajanja.
O Čepiju prvi je pisao nedeljnik “Tabloid”, a prijavu protiv “Matijevića” za delo protiv ugrožavanja zdravlja ljudi podneo je urednik tog nedeljnika Milovan Brkić na osnovu snimaka i izjava sedmorice radnika koji potvrđuju Čepijevu priču.
Ovaj nedeljnik je priču, uz svedočenje Čepija, objavio pre pet dana, da bi snimke iz mesare sam Čepi ovog vikenda objavio na Fejsbuku.
Snimci su napravljeni pre skoro dve godine.
Nema komentara:
Objavi komentar