subota, 29. kolovoza 2015.

SIMBOL ZAVIDOVIĆA NESTAO U PLAMENU, RADNICI OČAJNI: Ovo je preteško gledati, sve smo izgubili…





Veliki požar zahvatio je noćas pogone tvornice montažnih kuća u zavidovićkoj Krivaji.

Uzrok požara nije poznat. Vatra je izbila iza ponoći i iza sebe ostavlja veliku materijalnu štetu, javlja Federalna.ba.


Zbog velikih razmjera požara zatražena je i pomoć vatrogasaca iz susjednih općina. Iz Operativnog centra MUP-a ZDK-a saopćili su da su na gašenju vatre angažirane i vatrogasne jedinice iz Maglaja, Žepča i Zenice.

Vatrogascima je tokom noći posao otežavala izuzetno visoka temperatura i privremene eksplozije zbog salonita, rekao je Mirsad Čamdžić, šef Profesionalne vatrogasne brigade Zavidovići, dodajući da je bila i jedna veća eksplozija čiji uzrok nije poznat.

“Tom prilikom jedna osoba je lakše ranjena u nogu, dok je pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade imao trovanje pa mu je pružena prva pomoć na licu mjesta”, kazao je Čamdžić.
Na mjesto gdje je izbio veliki požar u Zavidovićima i tokom noći progutao pogon za proizvodnju montažnih kućica, stigli su i radnici ove firme, piše N1.

S tugom u očima i kuglom u grlu radnici pogona za proizvodnju montažnih kućica “Krivaja” posmatrali su kako vatrena stihija odnosi sve pred njihovim očima.


Na lice mjesta je stigao i Ismet Mujanović, direktor firme “Krivaja” koji nije želio davati nikakve izjave jer je bio vidno pogođen prizorom.

Iako je požar lokalizovan i stavljen pod kontrolu, šteta je višemilionska jer je izgorilo cijelo postrojenje.

Podsjećamo, “Krivaja” je i u prošlogodišnjim popolavama pretrpjela veliku materijalnu štetu.


Nema komentara:

Objavi komentar