utorak, 28. srpnja 2015.

Hahn i Mogherini: Usvajanje zakona o radu prvi značajan korakaw33

Usvajanje Reformske agende od vlasti Bosne i Hercegovine je ključan korak na putu evropskih integracija zemlje, saopćeno je u zajedničkoj izjavi visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpredsjednice Evropske komisije Federice Mogherini i komesara za politiku susjedstva i proširenja Johannesa Hahna povodom usvajanja Reformske agende u Bosni i Hercegovini
Vlasti Bosne i Hercegovine, uz konsultacije sa Evropskom unijom i međunarodnim finansijskim institutucijama, su dogovorili specifican set reformi koje su definirane kao prioritet zemlje. Cilj ovih reformi se odnosi na legitimne socioekonomske brige građana Bosne i Hercegovine te njihove zahtjeve za radna mjesta i bolju perspektivu.
"Očekujemo da vlasti zemlje u cjelosti provedu Reformsku agendu bez odlaganja. U tom pogledu, usvajanje novog zakona o radu će biti značajan prvi korak", navedeno je u saopćenju.
Napredak u provedbi Reformske agende će također biti potreban kako bi BiH podnijela aplikaciju za članstvo u Evropskoj Uniji.
Evropska unija je spremna da nastavi podržavati Bosnu i Hercegovinu u pogledu savjeta i finansijske podrške, kako bi pomogla zemlji da provede Reformsku agendu i napreduje na putu ka Evropskoj Uniji.

Nema komentara:

Objavi komentar