subota, 31. siječnja 2015.

AIDA SEJDIĆ - KREĆEMO PONOVO U BITKU ZA PRAVDU. OVO JE NASTAVAK BORBE ZAPOČETE U FEBRUARU!

"Mi smo građani i građanke opustošenog društva u opustošenoj državi, koji su stali jedni uz druge širom Bosne i Hercegovine, u februaru 2014. godine, kao ponižavani i zlorabljeni ljudi koji više nisu htjeli i neće dopustiti da se za njih odlučuje, od njih krade i njima upravlja za bilo čije privatne interese", stoji u tekstu koji se počeo širiti socijalnim mrežama.
Vođeni tim tekstom, redakcija USKinfo.ba portala je telefonskim putem sa Aidom Sejdić obavila razgovor na tu temu.
Prije dva mjeseca, Aida Sejdić je napustila Bosansko proljeće jer, kako je tada navela, bila je kočnica nekim ljudima koji samo pričaju, a ne rade ništa. Osim Aide, Bosansko proljeće su, između ostalih, napustili Azra Tahrić, potpredsjednica i Almir Bašanović, član Upravnog odbora.
"Ono šta sam htjela postići na februarskim protestima, nekim drugim putem, nastojim postići i sada. Niko ne smije odustati od Bosne i Hercegovine i svi se moramo boriti za socijalnu pravdu, kakvim god imenom i prezimenom se zvali jer svi smo mi kruha gladni", istakla je prije dva mjeseca Aida Sejdić i nije se šalila.
Naime, Aida je sa svojim saradnicima iz Sarajeva osnovala "Pokret za socijalnu pravdu" čiji program se ovih dana počeo prikazivati i građanima Unsko-sanskog kantona, a ponajviše se cijela priča proširila na grad Bihać.
"Za sada je to neformalna grupa građana, nemamo namjeru da se registrujemo, barem ne za sada", kaže Aida i dodaje: "Mi smo podijelili deklaraciju neformalne grupe "Mreža" koja radi na nivou BiH i u koju su uključeni različiti plenumi, pokreti, sindikati, formalne i neformalne grupe sa područja BiH, značu uključujući i Republiku Srpsku i Federaciju BiH, a u skorašnjem periodu će se organizirati neformalna grupa iz Brčko Distrikta".
Protesti u Bihaću 2014. godine
Kako Aida Sejdić ističe kao bitno, niko od njih se nije udružio kako bi pričao, nego kako bi zajedno radili i građani mogu uskoro očekivati prve konkretne poteze Pokreta za socijalnu pravdu, ali ovaj put, kako kaže Aida, puno bolje, pametnije i organiziranije nego što se to radilo dok je bilo aktivno Bosansko proljeće.
HAMDIJA LIPOVAČA - PONOVO U POLITICI ILI JE HAMDIJA PROŠLOST!?

Hamdija Lipovača - Izjava za medije u februaru 2014. godine / Foto: Arhiva
Na naše pitanje o još uvijek aktuelnom premijeru USK-a, koji je na zadnjim izborima, isto kao i cijeli SDP, doživio potpuni debakl, Aida je kratko odgovorila:
"O njemu i njemu sličnima, najrađe nebi ni govorila ni u jednom kontekstu. Da se mene pita, Hamdija Lipovača nebi trebao završiti u prošlosti, naprotiv, on bi trebao završiti u zatvoru", prokomentarisala je Aida.
Aida Sejdić, zajedno sa Pokretom socijalnu pravdu je odlučna u borbi za bolju BiH i kaže kako više nema pregovora sa političarima i kako neće biti podrške za bilo kakve političke stranke u cjelini, njihove dužnosnike, kao ni njihove strukture niti programe.
"MREŽA" - OBJAVLJENA DEKLARACIJA:

Nema komentara:

Objavi komentar