Sastojci
- 1/2 kg: govedeg mesa protkanog sa masnocom (najbolje Spic-grudi)
- 200, krompira
- 200, mrkve
- 40, bijele zeleni
- 20, crnog luka
- 50, bijelog luka
- 5, svjeZe svjeZeg paradajza
- 80, bijelog vina 2 dcl.
- so,
- biber u zrnu,
- aleva paprika,
- 1 karanfilic.
Nacin Pripreme
Govede meso isjeci na krupne kocke (tri do cetiri kocke u porciji).
Sve povrce ocistiti, oprati i isjeci na krupne kocke (kao i meso) sve staviti u vecu Serpu (i meso i povrce), dodati vino, soli po ukusu, biber u zrnu, aleve paprike, jedan karanfilic, lagahno izmijeSati, sloZiti u zemljani lonac (moZe i obicni), naliti hladnom vodom, povezati pergament-papirom, prokuhati na Stednjaku, a zatim peci u pecnici dva do tri sata (zavisno od starosti mesa).
Servirati u sahanu sa poklopcem, a najbolje bi bilo u male zemljane loncice za svaku osobu.

Nema komentara:
Objavi komentar