srijeda, 29. travnja 2015.

POZITIVNI KANTON

LAFAT KOMERC KALESIJA U VRHU EVROPSKIH PROIZVOĐAČA
Firma zapošljava preko 110 stručno obučenih radnika koji predstavljaju najveću vrijednost preduzeća. Najviše se ulaže u tazvoj novih tehnologija proizvodnje i tehničku edukaciju zaposlenika
http://druga.sourcecode.ba/info/32167
Lafat komerc doo Kalesija je proizvodno preduzeće koje je davne 1977. godine u Zvorniku osnovao Fikret Lović. Sa 15 uposlenika, preduzeće se bavilo isključivo proizvodnjom i obradom materijala i distribucijom vlastitih proizvoda. Sadašnji naziv nosi od 1997. godine kada je nakon stganacije rata u Bosni i Hercegovini ponovo pokrenuta prozvodnja u Kalesiji. 

Danas Lafat komerc važi za jednog od najvećih obrađivača u Bosni i Hercegovini a zapošljava preko 110 stručno obučenih radnika koji predstavljaju najveću vrijednost preduzeća.

Najviše se ulaže u tazvoj novih tehnologija proizvodnje i tehničku edukaciju zaposlenika. Osnovne grupe proizvoda su građevinska limarija, metalni ormari, dimovodni program, posebno kotlovi na čvrsto gorivo i pelet.

„Lafat komerc je razvio vlastiti brend – STILMETAL – koji je za vrlo kratko vrijeme postao sinonim za kvalitet, komfor i maksimalni ugođaj za zagrijavanje doma. STILMETAL kotlovi su proizvodi koji su potpuno prilagodjeni kvaliteti i potrebama evropskog tržišta a u isto vrijeme cjenovno dostupan kupcima u našoj zemlji, rekao je Eldin Brkić“, voditelj prodaje.

Pod brendom STILMETAL proizvode se kotlovi na čvrsto gorivo, kotlovi na pelet, kamini na pelet, kamini na drva...

„Kotlovi STILMETAL zadovoljavaju najviše evropske standarde kako kvalitetom izrade tako i dizajna. Tu se posebno izdvaja kotao serije smart. Unutar proizvodnje se nalazi ispitna stanica za kontrolu kvalitete kotlova STILMETAL za svakodnvno mjerenje rezultata“, pojasnio je Brkić.

Lafat komerc i danas organizuje kompletnu distribuciju proizvoda širom Bosne i Hercegovine i Evrope i posjeduje moderan vozni park za brzu isporuku roba. Pored toga preduzeće posjeduje dva maloprodajna objekta u Tuzli i Kalesiji koji pružaju kompletnu uslugu od tehničkog savjetovanja do same prodaje, isporuke opreme za grijanje.

„Ciljevi Lafat komerca za naredni period jesu prije svega otvaranje oko 40 novih radnih mjesta, povećavanje kapaciteta proizvodnje za oko 30 posto i uvećanje izvoza za oko 20 posto. Trenutno preduzeće od ukupnog kapaciteta proizvodnje kotlova izvozi skoro 75 posto a kotlovi su prošli testove kvalitete u zemlji i zemljama Evropske unije“, kazao je voditelj prodaje.

Visok kvalitet proizvoda, ekološka osviještenost i korištenje obnovljivih izvora energije, te stalno zapošljavanje i obučavanje uposlenika, firmu Lafat komerc svrstava u sami vrh evropskih proizvođača a STILMETAL brend kao inovativnu tehniku grijanja.

http://cropellets.hr/kotlovi/

Nema komentara:

Objavi komentar